Община Сливен

В Сливен се състоя шествие под наслов „Живот без наркотици”

-------------------------------------
27.06.2016 / 14:06

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави участниците в шествие против наркотиците, с което ученици от четири сливенски училища отбелязаха 26 юни - Световен ден за борба с наркоманиите.

 

Децата носеха флагове с надписи "Живот без наркотици!". Пред общината с телата си "построиха" думичката "НЕ", в знак на солидарност и подкрепа на борбата срещу явлението. В инициативата се включиха ученици от ПГЕЕ, ПГХТ, ПГТО и Сливенската професионална гимназия по строителство.

 

„Подкрепям инициативата ви „Живот без дрога”, защото е много важно да чуем точно вашия глас, на младите хора. Подрастващите са най-уязвимата група за зависимост от наркотици. Трябва да знаем, че всяка зависимост е слабост и затова всички трябва да обединим енергията и волята си, за да противодействаме на разпространението и употребата на наркотици. Това ще стане като даваме възможност и насърчаваме младите хора да се развиват в посоката на спорта, на образованието и личностното развитие в различни области. Пожелавам на добър час на всички, които са се посветили на тази кауза - да се борим с разпространението на дрогата”, посочи Стефан Радев.

След дефилирането им в четири лъча, учениците се събраха днес на обед пред сградата на общинската администрация.

Събитието се организира от Общинския съвет по наркотични вещества.

 

Председателят на Общински съвет по наркотични вещества и заместник-кмет по хуманитарни дейности в Община Сливен Пепа Чиликова връчи грамоти за най-организирана и целенасочена превантивна дейност през 2015 г., както и за активно участие в инициaтиви по време на кампанията "Дни на здравето", утвърждаващи модели за здравословен начин на живот, съобщиха от пресцентъра на Общината. Отличие получиха Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков", ОУ "Юрий Гагарин" - Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм "Неделчо Неделчев", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - село Камен и ОУ "Паисий Хилендарски" - село Тополчане. Награждаването се състоя по време на второто заседание на Общинския съвет по наркотични вещества, на което членовете бяха запознати и с основни аспекти от 21-ия Европейски доклад на Центъра за мониторинг на наркотици и наркозависимости към ЕС. Беше изнесена презентация на тема "Оценка на информираност, нагласи и поведение, свързани с употреба на наркотични вещества". В началото на заседанието Пепа Чиликова отбеляза, че работата на Общинския съвет за наркотични вещества е от изключително значение.

Още снимки от новината

-------------------------------------
-------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев