Община Сливен

Първи фестивал "Живият огън на традициите" се провежда в Котел. Празникът бе почетен от депутатите от ГЕРБ Мария Белова и Галя Захариева

-------------------------------
25.06.2016 / 21:14

Народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Мария Белова и Галя Захариева присъстваха на първото издание на фестивала "Живият огън на традициите" , който се провежда от 24 до 26 юни в Котел под надслов "Пътят на килима". Гости на фестивала бяха председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев, общински съветници от партията, гости и граждани. Официално бе открита експозиция "Пътят на килима" с представители на българските килимарски школи от Котел и Чипровци. “Радвам се, че съм гост на първото издание на този фестивал. Убедена съм, че всички заедно ще го превърнем в емблема, не само на град Котел, не само на община Котел, а на България. Надявам се този фестивал да бъде оценен не само от Европа, но и от целия свят. Пожелавам ви живот и здраве, бъдете единни. Искам да поздравя кметът на Котел Коста Каранашев, че за по-малко от година събуди възрожденския дух на котленци и съм убедена, че Котел ще си върне този дух, каза народният представител Мария Белова. Благодаря ви, че правите от Котел не само един град със значим исторически принос, но и благоприятно място за живот, каза народният представител Галя Захариева. “Моята цел и моята идея е в рамките на този мандат да върна самочувствието на котленци, на всички хора, които живеят в община Котел.Още следващата година, ще можем да се гордеем с нашия роден край, каза кметът на Котел Коста Каранашев. По време на фестивала се провеждат демонстрации и работилници на български традиционни занаяти.

Специални гости са музикантът Теодосий Спасов, водещият на кулинарно предаване Ути Бъчваров, който откри празник на занаятите и гъбената чорба. Ще има концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен, и фолклорен танцов клуб "Хорце" - Добрич.

В рамките на фестивала се провеждат дискусии на тема как да се поддържа и популяризира културно-историческото наследство на страната.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев