Община Сливен

Ремонтът на улици в Сливен преключи,ще се търсят още средства

ппппппппп
24.06.2016 / 19:19

"Надявам се с преструктурирането на разходите да можем да заделим още средства за ремонт на пътната инфраструктура в Сливен", каза на пресконференция кметът на общината Стефан Радев. Той съобщи, че ремонтните дейности в града са приключили, но изрази надежда, че с реализирани икономии до края на есента ще се ремонтират и други пътни участъци.

 

170 000 лева бяха заделени от Община Сливен за ремонтно-възстановителни работи по булеварди и улици в града. Беше направено предимно машинно и ръчно асфалтово изкърпване на дълбоки и опасни за движението единични дупки и деформации по улици. Ремонтните дейности преминаха през три етапа. Първият предвиждаше ремонт на булеварди и улици от първостепенната улична мрежа на град Сливен, които осигуряват маршрутни схеми по направленията на обществения транспорт. Вторият етап - булеварди и улици от първостепенната улична мрежа с интензивно движение, а третият – вътрешноквартални улици (алеи) и основни улици в кварталите.

 

Съгласно сключен договор, фирмата-изпълнител - "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД, извърши ремонт до размера на осигурените и разпределените средства от 170 000 лева с включен ДДС.

 

Заместник-кметът по устройство на територията и строителство в община Сливен Стефан Кондузов бе категоричен, че е спазен предварителният график на улиците, които подлежат на ремонтно-възстановителни работи, но до някои не се е стигнало, заради изчерпване на финансовия ресурс. "За съжаление, след уточняване на улиците и квадратурите за ремонт, на място при започване на ремонтните дейности се установи, че има и други компрометира

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев