Община Сливен

Сливенската полиция подпука яко контрабандата с цигари и в интернет

-------------------------------
24.06.2016 / 11:28

През последната седмица полицията в Сливен регистрира най-ниските нива на разпространение на цигари и тютюн без акцизен бандерол на своя територия от началото на годината. В резултат на непрекъснатите проверки и спецакции предлагането на нелегални тютюневи изделия е намаляло в пъти. Занимаващите се с този род дейност са принудени да свият пазара. За това говори нивото на иззетите количества, което намалява със всяка изминала седмица.

От 17 до 24 юни в ОДМВР-Сливен са образувани 8 преписки, 5 досъдебни производства, от които 3 бързи, за престъпления по чл. 234 от НК. 12 лица са задържани в поделенията на ОДМВР-Сливен. Съставени са 7 акта по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвиденото наказание е имуществена санкция в размер на акциза, не по-малко от 1000 лева за физическите и от 2000 лева за юридическите лица. В хода на специализираните операции на територията на област Сливен са извършени проверки на 637 автомобила, 972 лица. Извършени са проверки в търговски обекти, пазари и частни домове. Полицейските служители са иззели 15 723 къса цигари без акцизен бандерол и 17 килограма тютюн. Служителите на „Икономическа полиция” извършват проверки в Интернет сайтове за онлайн търговия, като следят за продажба на незаконни тютюневи изделия. За месец са извършени 4 такива проверки, като при едната са иззети 15кг. тютюн, за което има образувано досъдебно производство.

Операциите по разкриване и пресичане на контрабандата с акцизни стоки на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Гражданите могат да подават сигнали на единния телефон 112 и на тел. 044 644 333, както и на електронния адрес на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев