Община Сливен

Извършен е ремонт на около 15 километра улици в село Желю войвода

-------------------------------------
23.06.2016 / 12:34

Около 15 километра улици са ремонтирани в село Желю войвода. Поставен е 600 тона чакъл, който е изравнен и валиран. Ремонтните дейности, които бяха извършени по инициатива на кмета Стоян Генов и екипа му, със съдействието на Община Сливен, приключиха в сряда.

 

"Ремонт от подобен мащаб не е правен в селото от години. Въпреки, че не са асфалтирани, улиците станаха годни за придвижване", каза кметът Стоян Генов.

Той благодари на фирмите, които са осигурили безвъзмездно техника, а кметството е платило единствено горивото.

 

"Жителите на Желю войвода са доволни и благодарят на кмета на общината и фирмите за дейностите, подобряващи пътната инфраструктура, която е основен проблем за населените места. Ще продължим да работим в тази посока, защото не винаги работата е свързана с много пари. Предстоят ни още много усилия, за да стане Желю войвода добро място за живеене", коментира Генов.

 

Редица дейности са извършени в селото само за няколко месеца от началото на мандата на кмета Стоян Генов. Сред тях са подобряване на пътната инфраструктура, почистване на гробищните паркове, които бяха занемарени от години, изграждане на път до един от гробищните паркове, изграждане на мостове, които улесняват достъпа на земеделските стопани до нивите и др. Изградени са три малки моста за улесняване преминаването на фермерите над участъците, по които има канали. До дни ще стартират дейности по довършване изграждането на спортна площадка в селото. Кметството спечели проект по ПУДООС, с който в селото бяха привлечени 10 000 лева за довършителни работи на съоръжението, като полагане на изкуствена настилка, осветление и др.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев