Община Сливен

В Сливен се провеждат XI Национални педагогически четения под мотото „Да запазим усмивката в училище“

------------------------------------
23.06.2016 / 10:22

На 22.06.2016 г. бяха официално открити XI Национални педагогически четения под мотото „Да запазим усмивката в училище“. Домакин на форума тази година е Регионалният инспекторат по образование – Сливен, а организатор е Център „Хуманна педагогика“.

 

Сред официалните гости на откриването бяха областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев, проф. д-р Емилия Василева – председател на Център „Хуманна педагогика“, Пенка Иванова от Министерство на образованието и науката, Еленко Начев – началник на РИО-Ловеч. Над 100 души участват в проявата, като сред тях са преподаватели, началници на РИО, директори на училища и други.

 

Форумът беше открит от д-р Бисерка Михалева – началник на РИО- Сливен, а официалните лица поздравиха организатори и участници. Областният управител Татяна Петкова каза, че ролята на началните учители е изключително отговорна мисия, защото в първите класове се поставят основите, върху които по-нататък се гради обучението на децата и младежите. „Този форум е доказал своята значимост. Тук ще обмените опит, добри практики и иновационни подходи, които ще прилагате във вашата ежедневна работа. Бъдете усмихнати, защото когато учителят е усмихнат, и децата са спокойни и уверени – така заедно ще берете плодовете на общите си усилия“, каза още тя.

 

Общо 56 учители от 1-ви до 4-ти клас представят доклади за своята работа в училище и споделят добри практики със своите колеги по време на тридневния форум. Докладите са публикувани в книга, която участниците получиха при откриването. Четенията се правят за първа година в Сливен, като освен обмяната на опит, гостите ще могат да разгледат и историческите забележителности в града.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев