Община Сливен

Нов шанс за работа за 32-ма младежи от областите Сливен и Ямбол

------------------------------------
23.06.2016 / 09:07

Вчера в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен се проведе информационен ден по проект на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ "Нов шанс за работа".

Общо 32 младежи от областите Сливен и Ямбол ще се обучават безплатно за парамедици по проекта, изпълняван от ЦСМП - Сливен. Центърът в Сливен в партньорство с ЦСМП - Ямбол и неправителствената организация "Международен алианц за развитие" са започнали изпълнението на проекта, финансиран по процедура "Активни" на ОП РЧР 2014- 2020. Той има за цел идентифициране на неактивни младежи между 15 и 29 години, живеещи в областите Сливен и Ямбол, насочването им към регистрация в Бюрото по труда или към връщане в образователната система.

Трийсет от успешно завършилите ще бъдат наети на длъжност "парамедик" в ЦСМП - Сливен и ЦСМП - Ямбол, а двама - в спешното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

В периода юни-август 2016 г. се организира информационна кампания, в рамките на която ще има информационни дни в Сливен, Ямбол и в други населени места от областта.

Обучението на парамедици по проекта ще започне през септември 2016 г. "Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев