Община Сливен

Приключи ваксинацията за болестта "Заразен дерматит". На територията на общината няма заболели животни

-------------------------------
22.06.2016 / 15:20

Приключи ваксинацията за болестта "Заразен нодуларен дерматит" по едрите преживни животни в община Сливен. Това стана ясно на проведеното заседание на общинската епизоотична комисия. Секретарят на комисията инж. Снежана Кънева съобщи, че на територията на общината няма заболели животни.

 

От 17 юни е доставена ваксина за болестта "Син език" за ваксиниране на едри и дребни преживни животни – говеда и овце над тримесечна възраст. Действията произтичат от издадената заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, информира д-р Веселин Василев, официален ветеринарен лекар за община Сливен от ОДБХ. Информацията ще бъде сведена на вниманието на всички кметове на населени места с разпореждане за съдействие на органите на ОДБХ при изпълнението на заповедта в период от три седмици, считано от датата на раздаване на ваксината.

Важно е да се знае, че ваксината за "Син език" следва да бъде поставена минимум 30 дни след последната ваксинация за "Заразен нодуларен дерматит". Затова органите на ОДБХ ще започнат първоначално с дребните преживни животни – овцете, каза инж. Кънева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев