Община Сливен

Осъдиха продавач на коли от Сливен

Съдебна палата - Сливен
09.04.2010 / 09:01

Продавач на автомобили от Сливен бе осъден от Районен съд по обвинение за противозаконно присвояване на лек автомобил и опит за измама. Обвиняемият продал на жена от Сливен лек автомобил „Буик Парк Авеню" за сумата от 14 309 лв. При регистрацията на колата обаче се оказало, че има разминаване в номерата на рамата и двигателя. Документите са изпратени в София за коригиране на грешката, а продавачът предлага на клиентката си друг автомобил. И този автомобил се оказва, че има проблеми с документите - регистрационният талон е бил преправян.

След като сделката не се осъществява, жената си иска парите обратно. Когато не получава нито автомобила, нито парите, тя подава сигнал за измама в полицията. Междувременно се оказва, че „Буик"-ът е препродаден на мъж от София. По-късно лекият автомобил е върнат на жената от Сливен, който вече е бил регистриран с корекция на грешките, а мъжът от София бил обезщетен с друга кола.

Сливенският Районен съд наложи на продавача наказание от пет месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години. Той ще заплати и 240 лева разноски по делото.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев