Община Сливен

Росица Николова: Погром в следствения арест в Сливен

------------------------------------
22.06.2016 / 09:04

Демонстративен погром в следствения арест в Сливен са извършили двама от задържаните. Строшени са прозорци, катинари, лампи за осветление, счупено е обзавеждане, изкъртени са решетки, подпалени са дюшеци.

Следственият арест е на пряко подчинение на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” към правосъдното министерство. Той няма собствена сграда в Сливен и се намира на последния пети етаж в областната дирекция на МВР в центъра на града. В същата сграда са Окръжният следствен отдел и ДАНС. Живущи в съседство чули шума от трошенето на прозорците, по земята до сградата започнали да се сипят стъкла. Те подали сигнал на тел.112. Намесата на полицаите е помогнала за бързото прекратяване на тежкия инцидент.

 

Един от буйстващите бил задържан в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за извършено отвличане, извършено на 2 април т. г. в Сливен. За него имало информация, че е с тежко личностно разстройство, че е много агресивен и опасен. След погрома той веднага е бил преведен в Бургаския затвор.

 

От ОДМВР вчера отказаха всякакъв коментар. От окръжната прокуратура съобщиха, че са информирани за случая. “Не става въпрос за бунт, а за инцидент” - коментираха от обвинението. Води се досъдебно производство срещу двамата уличени арестанти. Служители на ведомствата, настанени в сградата, където е и арестът, заявиха вчера, че обстановката е спокойна. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев