Община Сливен

Отврат: Убиват и изяждат над 10 000 кучета и котки на фестивал в Китай

------------------------------------
21.06.2016 / 22:00

Ежегодният фестивал на кучешкото месо е започнал в южната част на Китай и то на фона на широката вътрешна и международна опозиция. Около 10 000 кучета и котки се очаква да бъдат убити и изядени по време на 10-дневния фестивал в Юлин, Китай, съобщава BBC.

 

Активисти коментират, че събитието е изключително жестоко затова тази година те разпространиха петиция, призоваваща към забрана на този китайски фестивал. За да се постанови официална забрана обаче са необходими 11 милиона подписи.

 

Местното правителство коментира, че фестивалът не е официален, а се организира от частния бизнес.

 

Традионни за този фестивал са плодовете личи, задушено кучешко месо и местен алкохол. Традицията да се ядат кучета датира от около 500 години в Китай, Южна Корея и други.

 

Жителите и продавачите в Юлин казват, че животните се убиват по хуманен начин. Но критиците са на друго мнение. Според тях става въпрос за бруталност, публичност на убийствата и садизъм. Например публично пребиване на животните или варенето им докато са още живи!

 

Кучетата често са отглеждани в съвсем тесни клетки. Смята се, че част от тях всъщност са домашни любимци, които са били откраднати и транспортирани до града, където се провежда фестивала.

 

Прогнозно всяка година в Китай биват консумирани около 10 милиона кучета. Проучване, публикувано тази седмица, показа, че 64% от хората на възраст 16 до 50 г. ще подкрепят окончателното забраняване на фестивала.

 

"Срамно е за нас, че хората по света вярват, че бруталния фестивал на кучешкото в Юлин, е част от китайската култура", коментира Чин Хиаона, директор на благотворителната организация за асоцииране нса животните. "Това не е така."

 

Много активистки групи, като International Humane Society (HSI) също работят за спасяване на кучетата от местни кланици. The HSI е успяла да спаси около 20 кучета от кланица само ден преди началото на фестивала. "Блиц"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев