Община Сливен

Общината доплати 40 хил.евро за ремонт на орган, който ще бъде монтиран в концертната зала „Сливен”

-------------------------------
21.06.2016 / 16:12

40 хил.евро са платени за ремонт на органа, който ще бъде монтиран в концертната зала „Сливен” – съобщи кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/.

Музикалният инструмент бе дарен на града преди десетилетие от Швейцария. Дълго време сандъците с частите му бяха на склад. В предходния мандат при управлението на кмета Кольо Милев /БСП/, когато започна и основното обновяване на концертната зала в града, от общината транспортираха органа за поправка в ателие в Брашов, Румъния. Майсторите приключиха работата си отдавна, получиха първата вноска от 40 хил.лева за ремонта. Но дълго време чакаха за остатъка от сумата по договора. Сега, след като и тя е изплатена, се очаква румънските партньори да проявят още търпение и още известно време да полагат грижи и да съхраняват инструмента. Защото дори й да бъде докаран обратно, той няма къде да бъде монтиран.Причината за това е, че ремонтът на самата зала не е приключил.

Правителството на Орешарски даде първите 1,5 млн.лева. След изразходването им, работата по обекта спря. Довършителните дейности ще започнат сега, като остатъкът от 1,2 млн.лева за тях ще бъде осигурен от облигационния заем на общината. Очаква се строителните работи да приключат до 26 октомври, Димитровден. Все още не е ясно дали ще са получени всички необходими разрешителни, за да може залата да отвори врати за празника на града. Тепърва ще се уточняват и подробностите около монтажа на органа, който изисква време и специфична среда за настройване и съхранение. "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев