Община Сливен

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Загорчета” с годишен концерт в Нова Загора

------------------------------------
20.06.2016 / 11:12

Вечерта на 17 юни Детско-юношеският фолклорен ансамбъл “Загорчета”, с главен художествен ръководител Енчо Енчев и ръководител на оркестъра Таньо Михов, представиха своя годишен концерт за отбелязване края на творческата година. В театралния салон при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ среща си дадоха родители, общественици и любители на народното танцово изкуство, за да се насладят на талантливите новозагорчета.

Детско–юношеският ансамбъл „Загорчета” е доказана школа по танцово изкуство, която с таланта и изпълненията си печели много приятели и привърженици. Те отвоюваха своето доказано име на музикалната сцена, благодарение на професионализма и творческите умения на ръководителя си - Енчо Енчев. През изминалите години те се превърнаха в пазители и разпространители на фолклора, отдаващи се на неговата магия с цялата си душа и сърце.

В горещата юнска вечер, в продължение на повече от час, зрителите в залата се радваха на магията на българския фолклор, увлечени от темперамента на народните танци, поднесени от талантливите изпълнители от ДЮФА „Загорчета”. Те представиха танци, обхващащи различни етнографски области на България, с които изпълниха сърцата на публиката с радост и любов към родното. Даровитите „Загорчетата” за пореден път спечелиха признанието на новозагорци с невероятния си талант и дълбоката любов, с които успяват да възраждат, съхраняват и популяризират ценното ни фолклорно богатство.

За финал на прекрасния концерт, главният художествен ръководител Енчо Енчев покани на сцената абитуриентите, които през годините са били част от ансамбъла. Г-н Енчев им връчи грамоти за принос в развитието на ДЮФА „Загорчета” и им пожела „На добър час“.

 

Пресцентър на община Нова Загора

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев