Община Сливен

Областният управител ще открие кръгла маса и изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“

------------------------------------
20.06.2016 / 10:32

На 23.06.2016 г. от 10.30 ч в зала „Май” областният управител Татяна Петкова ще открие кръгла маса и изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“. С това ще бъде отбелязана една година от създаването на ЦСРИ „Център за психологическа подкрепа на деца и семейства“ - град Сливен.

 

Център за социална интеграция и рехабилитация с поднаименование „Център за психологическа подкрепа за деца и семейства“ – гр. Сливен, функционира като социално-здравна услуга от 25 май 2015 г. въз основа на сключен договор между община Сливен и Сдружение „Дете и пространство“, на което е възложено управлението на услугата. Създаването на центъра е част от осъществените дейности и новооткрити услуги по проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ на УНИЦЕФ - България.

 

На събитието ще бъдат представени резултатите от работата на центъра, ще се разгледат перспективите за бъдещото развитие на дейността и услугите, предлагани на територията на община Сливен. Ще се представи ролята на услугата в изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ и реализацията му на територията на областта.

 

Откриването на изложбата „Да запазим достойнството и уникалността на различието“ се организира от сдружение „Дете и пространство“. За първи път изложбата е представена под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова на 3 април в София. Тя включва 12 табла с фотоколажи, представящи уникалността на житейския път на деца и младежи, които живеят в ЦНСТ за деца с увреждания, управлявано от сдружение „Дете и пространство“.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев