Община Сливен

В РБ "Сава Доброплодни" се проведе среща с директори на сливенски училища

-------------------------------
17.06.2016 / 20:07

На 17.06.2016г. в РБ”Сава Доброплодни”-Сливен се проведе работна среща на ръководството на културната институция с директорите на сливенските училища. На срещата присъстваха директорите на IIIОУ”Д-р Иван Селимински”, НУ”В.Левски”, VII ОУ”П.Хитов”, X СОУ”Йордан Йовков”, XI СОУ”Константин Константинов”, XII ОУ”Елисавета Багряна”, ПМГ”Д.Чинтулов”.

Директорът на РБ”Сава Доброплодни”, Р.Петрова –Василлева, отчете положителните резултати от съвместната дейност на библиотеката и училищата от града през изминалата учебна година. Представена бе и статистика за броя на регистрираните читатели на библиотеката за 2016г./до 15 юни/ от отделните училища като бе отчетено, че най –голям е броят на читателите от НУ”Васил Левски”, III ОУ”Д-р Иван Селимински”, VСОУ”П.Яворов” и IIОУ”Христо Ботев”. Отчетено бе нарастване на броя на новозаписаните читатели и от по-отдалечените училища като XII ОУ”Е.Багряна”, XI „К.Константинов” и др. Положителна тенденция е организирането от училищата на повече уроци, тържества, колективни посещения в библиотеката, както и участие в различни нейни инициативи. Отчетен бе и рекорден брой участници от сливенските училища в проявите от програмата на XVIII Национален фестивал на детската книга- 9-11 май 2016г.

Р.Петрова-Василева благодари на присъстващите на срещата за доброто взаимодействие и партньорство през изминалата учебна година. В.Пенчева-директор на III ОУ”Д-р Иван Селимински”, В.Христова - директор на XII ОУ”Елисавета Багряна” и Д.Делчев -директор на II ОУ”Хр.Ботев”, и тримата членове на Организационния комитет на XVIII Национален фестивал на детската книга, бяха наградени със специални пластики за приноса им за провеждането на значимото културно събитие. Благодарности бяха изказани и за Бисерка Василева – началник на РИО на МОН за съдействието й за разширяване на взаимодействието между регионалната библиотека и училищата от Сливенски регион.

В края на срещата бяха очертани и основните насоки за сътрудничество през следващата учебна година.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев