Община Сливен

В Сливен се проведе обучение на тема „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”

------------------------------------
17.06.2016 / 10:25

В изпълнение на Националната и Местна програми за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерски съвет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр.Сливен организира обучение за педагогически съветници от училищата и социални работници от отдел „Закрила на детето” при дирекция „Социално подпомагане” – гр.Сливен, на тема: „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”.

Лектор на обучението беше д-р Росанка Венелинова, психиатър, изпълнителен директор на фондация „Център Надя” – партньорска организация в изпълнението на проект VICTOR – „Трафикът на деца – наша отговорност”, в рамките на който са създадени т.нар. информационни бюра в България, Гърция, Румъния и Словения.

Оперативните цели на обучението са повишаване квалификацията на педагогическите съветници и социалните работници във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на деца; подобряване на координацията и сътрудничеството; засилване на превенцията и укрепване на капацитета на специалистите в процеса на идентифициране, защита и подпомагане на деца жертви на трафик.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение на тема „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”. Партньори в инициативата бяха Дирекция „Социално подпомагане” – Сливен и Областен информационен център – Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев