Община Сливен

Седмият национален мотосъбор ще се проведе между 21 и 24 юли в село Кипилово

-------------------------------------
16.06.2016 / 12:57

Седмият национален мотосъбор обяви датите, на които ще се проведе, както и новата си локация - между 21 и 24 юли в село Кипилово, местността Сайганица, Kотелско.

Причината за преместването на фестивала е спор между ръководството на Полски Тръмбеш и организаторите на събитието.

"Общината реши за пореден път да се покаже незаинтересована към всичко различно от поп-фолка. Въобще не подкрепиха тазгодишното издание. Чалгата отново надделя, но няма да се откажем. Имаше глупости, че имало наркомани, пияници, шумът на моторите пречел на хората", коментира Надя Валентинова от "Гранулом", един от организаторите на мотосъбора.

Тя обясни, че това са глупости, като басейните на Полски Тръмбеш са на няколко километра от най-близкото населено място, а наркомани и пияни мотористи не се допускали.

За сметка на това кметът и общинарите в Котел са проявили голям интерес съборът да е на тяхна територия и затова тази година той ще се проведе там.

"Тази година ще се наблегне на риболова, до поляната на събора има река и всеки може да си грабне семейството и въдиците и да се наслади на малка рок почивка между 21 и 24 юли 2016 г.

Важно е да се спомене, че мястото не е толкова лесно проходимо като на Полски Тръмбеш, но е много по-живописно и красиво. Там има стара църква, която е построена върху древно тракийско светилище и се счита, че зарежда с древна енергия посетителите", коментира Валентинова.

Очаква се на място да дойдат към 3-4 хиляди души, за чието настроение ще се грижат групите "The Pomorians", "Гранулом", "Епизод" и "Different Highway".

Мотосъборът ще предложи още място за палатки и каравани, денонощен кетъринг, химически тоалетни, течаща вода, игри, състезания, клада, риболов и др. забавления. Стаи за нощувки ще има и в Кипилово и Котел, но се препоръчва ранно резервиране.

Гости на събитието, организатор на което са "Лястовица 33" и "Brothers from Hell", ще бъдат както мотористи от България, така и клубове от Сърбия, Гърция, Турция, Румъния. Тази година ще има и засилена охрана на събора, която да гарантира сигурността на всички присъстващи.

 

Входът за всички дни е 6 лв. общо. "Офф нюз"

Още снимки от новината

-------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев