Община Сливен

Депутатът от ДПС Янко Янков: Война с Русия е невъзможна, няма как да се случи!

-------------------------------------
16.06.2016 / 11:02

Война между НАТО и Русия е невъзможна. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Янко Янков пред журналисти в парламента във връзка с появила се информация, че Турция е отказа да изпълнява споразумението за Реадмисия на бежанци. Той коментира, че трябва внимателно да се види какво е предложението на Румъния за съвместни действия в Черно море, прди да се вземе решение.

„Не срещу Русия, много ясно трябва да се знае и да се каже, че война с Русия е невъзможна, според мен дори в най-болните амбиции на някои политици. Това няма как да се случи”, каза той. По думите му България трябва да инвестира в собствената си сигурност, за да осигурява спокойствие и стабилност на българските граждани.

 

„Ние нямаме намерение да нападаме никого. Искаме българските граждани да живеят спокойно и инвеститорите, които идват тук да се чувстват сигурни в средствата, които влагат тук”, посочи народният представител.

 

„Война между НАТО и Русия е невъзможна. Няма как да се случи, защото това значи унищожаване на света. Никой не е толкова луд, колкото и да се прави на такъв, за да взема такива решения. За България е важна националната сигурност”, каза още депутатът. По думите му за България е актуална фразата "Винаги с Европейският съюз, но никога срещу Русия".

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев