Община Сливен

В Сливен се състоя среща на тема училищно и предучилищно образование

-------------------------------
15.06.2016 / 21:04

На 15.06.2016 г. Министерство на образованието и науката и Регионалният инспекторат по образование – Сливен организираха работна среща с областния управител и кметовете на общини за представяне на новия Закон за предучилищното и училищно образование. Законът влиза в сила от 01.08.2016 г.

 

Участваха областният управител Татяна Петкова, директорът на Дирекция „Организация, контрол и инспектиране“ в МОН Лазар Додев, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания в Общински съвет – Сливен Милена Чолакова, началникът на РИО – Сливен д-р Бисерка Михалева, заместник-кметовете на общините в област Сливен, експерти.

 

Д-р Михалева откри срещата като представи целта й – да се изясни какво и как ще се случи след влизане в сила на закона. Представени бяха и резултатите от външното оценяване на учениците след 4-ти и 7-ми клас и от ДЗИ за дванадесетокласниците в областта. С оглед големия процент ученици, чийто майчин език не е българският, бяха разгледани и мерки с цел обхващане, обучение и бъдеща реализация на тези ученици.

 

Лазар Додев и експерти от РИО – Сливен представиха новия Закон за предучилищното и училищно образование и ангажиментите на общините за изпълнението му и отговориха на конкретните въпроси.

 

Стана ясно още, че съгласно закона областният управител организира разработването на областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Стратегията включва и описание на предизвикателствата, стратегическите цели и необходимите дейности в областта на подкрепата. Въз основа на областната стратегия се приема общинска стратегия за личностно развитие на децата и учениците.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев