Община Сливен

Младите театрали от ПМГ с престижни награди от фестивал в Русе

-------------------------------
15.06.2016 / 21:02

В периода 9 – 14 юни 2016 г. в град Русе се проведе двадесетият юбилеен Национален младежки театрален фестивал „Климент Михайлов".

На сцената на ДТ "Сава Огнянов" се представиха 350 участници от градове като Пловдив, Сливен, Козлодуй, Силистра, Кнежа, Русе, Елена, Горна Оряховица, Бургас, Лом, Каварна, Вършец, Дебелец.

Учениците, участници в младежкия театрален състав на ПМГ"Добри Чинтулов", се представиха с пиесата „Железния светилник" по Димитър Талев. Режисьор на постановката е Веселина Симеонова, а помощник-режисьор и сценарист е Ивайло Киров, ученик от 10. клас, музикалното оформление е дело на Ивайло Стойков, ученик от 9. клас. На голямата сцена в храма на Мелпомена в Русе те изиграха блестящо своята пиеса. След всеки спектакъл журито дава своята оценка за видяното, напътства, коментира актьорската игра. Сълзите в очите на Албена Павлова, както и думите й, че има възрожденски дух и характер в играта на момичетата и момчетата, бяха висока оценка за постановката. Журито оцени високо и факта, че сценарият е дело на ученик. За тях много умело е представен сюжетът на големия Талев роман – по начин такъв, че да не се загуби нишката и да се усети драматизмът във всеки един от образите. Актьорите заслужиха похвали и за това, че умело са се превъплътили в своите образи, че езикът е в контекста на епохата, пресъздавана в Талевия роман.

Заслужено дойдоха и НАГРАДИТЕ – за главна мъжка роля – Ивайло Киров, 10. клас – в ролята на Лазар Глаушев . За главна женска роля - Боряна Савова, 11. клас – за ролята на Ния. Всички участници в театралния състав играха с много ентусиазъм и много любов.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев