Община Сливен

Танева опроверга Нинова за европарите, обвини я в лъжа и предизборни трикове

--------------
14.06.2016 / 19:17

Земеделският министър Десислава Танева опроверга лидерката на БСП Корнелия Нинова за парите в земеделието. По-рано днес Нинова обяви, че страната ни е заплашена от санкции по европейските програми в размер на 1 млрд. и 100 млн. лева.

 

"Уважаеми господа от БСП, опитът Ви да втълпите на обществото как губим милиарди по Програмата за развитие на селските райони е жалък предизборен трик. Предизборен, защото явно за Вас президентската кампания е вече започнала", написа Танева в социалната мрежа.

 

"Същата спекулация как губим милиарди по ПРСР 2007-2013г. бе направена вчера от близка до вас медия. Още вчера тази спекулация бе опровергана от заместник-министър Грудев с факти и доказателства - няма спрени милиарди и наложени такива санкции по ПРСР! Публична е информацията за всички наложени сакции и помирителни процедури, които текат с Европейската комисия, качена е и на сайта на Министерството. За пореден път апелирам да си служите с информацията експертно, а не политически", допълва Танева.

 

"Ще Ви припомня само един факт, за който има множество доказателства - Европейската комисия върна написаната от Вашето правителство, с премиер Орешарски, Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с рекордните 426 бележки", заявява министърът.

 

"Разбирам, че искате да опровергаете липсата на експертност и невъзможността да управлявате европейските програми, което сте го доказали неведнъж, като си служите с политически лозунги. Но изричането на лъжи е лесно доказуемо (Информация за проведените одитни мисии и предложени от страна на ЕК финансови корекции по ПРСР 2007-2013 г. към 27.05.2016 г. - рубрика "Актуално", на 2-ра страница).

Когато фактите говорят, вие трябва да замълчите", пише Десислава Танева.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев