Община Сливен

На 16-ти юни (четвъртък) в зала "Сирак Скитник" ще бъде представена най-новата книга на Анжел Вагенщайн - "Серенада за балканска гайда"

-------------------------------------
14.06.2016 / 13:02

На 16 юни 2016 г. / четвъртък/ , от 17.30 ч., в зала "Сирак Скитник", ще се проведе среща с големия български писател Анжел Вагенщайн. Ще бъде представена най-новата му книга "Серенада за балканска гайда", а всички гости ще имат възможността да си я закупят и да получат автограф.

Водещ на срещата ще бъде Соня Келеведжиева.

В книгата си Вагенщайн е събрал „есета и други драскулки – пръски от водопада на времето“. В 38-те текста читателите ще намерят негови интервюта, есета, размисли за важните неща и събития, преживени от големия наш общественик, който през октомври навърши 93 години.

Книгата е факт благодарение на издателство „Синева“, а художник на корицата е журналистката Райна Йотова. Още в началото Вагенщайн предупреждава читателите си, че четенето на тези текстове е авантюра с неизвестен край. По думите му напълно разбираемо ще е за него, ако не всички от читателите са съгласни с написаното и дори ги съветва да не се колебаят да „хлопнат книгата и да потърсят нещо по-занимателно“.

„Единственото ми утешение е, че цял живот съм следвал един път, богат на въпроси и беден на отговори, на който никога не съм изменил. Никога!“ С тези думи накрая Джеки, както всички го наричат, дава отговор на всички въпроси, които биха възникнали, след като любопитният читател разлисти изданието и се запознае с написаното.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев