Община Сливен

За поредна година учениците от ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ са с най – висок резултат от матурите

-------------------------------
13.06.2016 / 09:11

За поредна година учениците от Гимназията с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ в Сливен са с най – висок резултат от държавния зрелостен изпит по Български език и литература, е съобщил за „Фокус”-Сливен Боян Аксаков, началник отдел "Инспектиране и организационно - методическа дейност" в Регионалния инспекторат по образование.

По думите на Аксаков следващите по успех с най – добри резултати от първата матура са учениците от ПМГ „Добри Чинтулов" и Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков".

„На втория зрелостен изпит с най – добри резултати са учениците от ГПЗЕ "Захарий Стоянов", ПМГ „Добри Чинтулов" и СОУ „Христо Ботев" - Нова Загора”, каза още той. Аксаков обясни, че отново по традиция на последните места по успех от държавните изпити се нареждат професионалните гимназии.

„По български език и литература с най – слаби резултати са дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по текстил и облекло, Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора и Гимназията по механотехника в Сливен.

На втория държавен зрелостен изпит последните места се заемат от Професионалната гимназия по техника и технологии в Нова Загора, Селскостопанската гимназия и ПГ по механотехника”, допълни още той.

„Около 100 са били явилите се на матури в област Сливен, които не са успели да вземат изпитите си от предходни години. Дванадесетокласниците, които са получили слаби оценки тази година ще могат да се явят на матури в края на месец август, като изпит ще се полага само по невзетия предмет. Подаването на заявления и подробна информация могат да получат в училището, в което са учили. За втория изпит ученикът има право отново да си избере предмет”, уточни Боян Аксаков. "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев