Община Сливен

Първият ден на Сливен драг рейсинг приключи с два национални рекорда

--------------
12.06.2016 / 13:25

Първият ден на Сливен драг рейсинг приключи с два национална рекорда.

Първо Христо Петров със своето Сироко даде време от 9. 100 секунди по време на квалификациите, с което постави нов рекорд за клас ПРО B, а по- късно в състезанието за мотоциклети Станчо Неделчев успя да стопира измервателната система на 9.163 секунди, което е нов национален рекорд, съобщава "Дарик".

Гонките на писта "Бършен" започнаха с квалификации при автомобилите и свободни стартове за всеки, който иска да изпробва възможностите на своя автомобил. В 15:00 часа започна и състезанието за мотоциклети, които бяха разпределени в три класа.

В клас А победата грабна Красимир Младенов, побеждавайки във финала Радослав Петров. На почетната стълбичка се нареди и Свилен Кодев.

В клас В над всички бе Георги Георгиев. На финала той надделя над Вълко Николов, а трети остана Валери Михайлов.

Рекордьорът Станчо Неделчев спечели битката в клас С, след като във финала победи представителя на домакините Емил Симеонов. Трети на почетната стълбичка се нареди Валери Михайлов.

Сливен драг рейсинг продължава и в неделя, когато ще се проведе състезанието за автомобили. В него ще участват и драгстери от Румъния, Турция и Сърбия.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев