Община Сливен

Евробазар "Сливенският продукт - европейско качество" събра днес деца и възрастни край Печ

-----------------
09.06.2016 / 16:33

Евробазар „Сливенският продукт – с европейско качество” бе открит днес около фонтана „Кълбото”. В него със своя продукция, представена на отделни щандове, участват производители от Сливен и региона.

Целта е да се популяризира местният бизнес, качествената и здравословна продукция от региона. Инициативата е във връзка с Европейската зелена седмица Green Week, най-мащабното събитие, посветено на климата и енергията в Европа, което се провежда всяка година в началото на юни. Организатори на Евробазара в Сливен са Информационен център „Европа Директно”, Клуб по конен спорт „Табора” и фондация Обществен дарителски фонд, със съдействието на община Сливен.

В Евробазара участват ученици от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев”, които предлагат на своя щанд сладки и соленки, изработени от тях в часовете по практика. На щанда се предлагат и информационни брошури за приема в гимназията през тази година, както и за професионално обучение след завършено средно образование.

 

Щандове имат и няколко земеделски производители. На щанда на Мария Желева се предлагат плодове, зеленчуци и зелени подправки; на щанда на Любен Пенков – горски билки, билкови чайове и др.; а на щанда на Пенка Иванова – мед и др. продукти.

 

Пекарна „Хусарски бивак” предлага пирожки с различен пълнеж, сандвичи, хлябове и др. Хлебарница&енотека „Хляб и вино” предлага гриссини със сол и маслини, сандвичи с италианска наденица и др. Щанд има и фурна „Двата аслана”.

В Евробазара участват няколко винарски изби. Шато „Ветровитите хълмове” предлага различни видове вина: розе, мускат, александрийски мускат, мерло, каберне совиньон и др. Богат избор от отбрани вина предлага и шато „Ботево”. Винарска изба „Едоардо Миролио” участва в Евробазара с био серия вина: мавруд&рубин, розе, вионе&траминер; серия „Свети Илия”: мерло, каберне совиньон, совиньон блан, шардоне и мускат отонел; серия „Соли” /купаж/: бяло и червено вино, и розе; винена ракия. Винарска изба „Афузов” предлага мускат, розе, мерло, каберне, шардоне&вионе, бяло и червено вино и др.

С информационни щандове в Евробазара участват и Областен информационен център-Сливен, крепост Туида, Местна комисия за борба с трафика на хора, Клуб по конен спорт „Табора” и Арт-център „Седем”. Посетителите могат да разгледат и изложба с детски рисунки на тема „Гозби от Сливенско”. За децата е организирана арт-работилница, в която могат да изработят бижута от рекиклирани материали.

 

Евробазарът се провежда на 9 и 10 юни, от 11 до 19 часа.

/"Сливен нюз"/

сн. Данаил Христов

Още снимки от новината

-------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев