Община Сливен

В Нова Загора се провежда Национален фестивал на любителските театри - 2016 г.

------------
09.06.2016 / 09:41

На 8 юни новозагорската публика с нетърпение отново посрещна талантливи актьори от цялата страна, включили се в Деветия национален фестивал на любителските театри - Нова Загора 2016 г. Първите почитатели на изкуството на Мелпомена, дали старта на тридневния маратон, бяха театралните съставите от Раднево и домакините от НЧ „Д.П.Сивков – 1870”, град Нова Загора. В следващите два дни във вихъра на актьорската игра ще се впуснат и състави от Твърдица, Костинброд, Гълъбово, Шумен, Трявна, Дебелец, Нови пазар и Нова Загора.

Светла Стоянова - заместник-кмет на Община Нова Загора имаше удоволствието да открие театралния форум. Тя се обърна към участниците, журито и публиката: „Изключително ми е приятно да ви поздравя за желанието и ентусиазма, с които за девета поредна година поддържате Фестивала на любителските театри жив. Убедена съм, че за всички театрални трупи от различните кътчета на България, дошли да представят постановките си на новозагорска сцена ще бъде удоволствие да участват и отзивите на журито ще бъдат ползотворни за тяхното бъдещо развитие. Спорна работа на журито и успех на театралните състави!”

И тази година участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: председател - Наташа Куртева – драматург в Театъра на армията, гр. София и членове: Радост Костова – актриса и Светла Бенева – театровед.

Всеки, който желае да се наслади на актьорската игра на талантливите любители на театралното изкуство, които с много желание и любов ще представят своите постановки, може да заповяда на 9 и 10 юни в салона на НЧ „Д.П.Сивков – 1870”.

Още снимки от новината

-------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев