Община Сливен

Испански и турски преподаватели посетиха община Нова Загора

-------------------------------
08.06.2016 / 17:25

На 8 юни кметът на община Нова Загора – Николай Грозев, заедно със своя екип, посрещнаха делегация от преподаватели от държавите Турция и Испания, които участват в двугодишен международен проект „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването му в училищата в Испания, България и Турция”.

Основната цел на проекта, финансиран от Програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“, е да се идентифицира и изследва отпадането на учениците от системата на образованието в областите Сливен, Астурия /Испания/ и Одрин /Турция/ . Чуждестранните гости бяха съпроводени от д-р Бисерка Михалева - началник на РИО-Сливен, като партньор по проекта.

Кметът Николай Грозев посрещна гостите в сградата на Общинска администрация, след което ги запозна с образователната система, начинът на финансиране и материалната издръжка на учебните заведения в нашата община. Градоначалникът им подари символични сувенири на Община Нова Загора и получи от своя страна такива от представителите на Испания и Турция.

Гостуването на чуждестранната делегация продължи с разходка из Спортна зала „Младост“ и запознаване с многофункционалността й. В програмата на гостите се предвижда визита в Професионална гимназия по техника и технологии, където ще се запознаят със специалностите и формите на обучение на училището. В края на деня делегацията ще има възможност да посети СОУ „Христо Ботев“, да се запознае с ръководството и колектива на гимназията и да бъдат зрители на постановка от училищния театрален състав „Мигчета“.

Още снимки от новината

-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев