Община Сливен

Село Самуилово е домакин на празника "На събор край Тунджа"

------------------------------------
07.06.2016 / 11:35

Сливенското село Самуилово на 11 юни е домакин на регионалния фолклорен празник „На събор край Тунджа”, който се организира през година с промяна на домакинството, но винаги в селища по поречието на река Тунджа.

 

Началото на събора е в 10 часа. Организатори са община Сливен, читалище „Светлина 1928” и кметството в селото.

 

Заявки за участие са подали 40 самодейни и читалищни фолклорни формации от общините Тунджа, Тополовград, Нова Загора и Сливен. Освен многобройните надигравания и надпявания гостите на събора ще имат възможност да видят автентично възпроизвеждане на обичаи и обреди като Буенек, Седянка, Пеперуда, Деленца, Жътва и други. Всички участници ще получат диплом за изявата си, а за най-добре представилите се ще има парични награди.

 

Журито, което ще оценява колективите е в състав - председател д-р Владимир Демирев; членове Станка Иванова и Огнян Чобанов.

 

Организаторите канят всички любители и ценители на българския фолклор в село Самуилово на 11 юни / събота/ от 10 часа. „Елате на събор край Тунджа, за да споделим заедно емоцията, с която ни зареждат традициите”, призовават експертите от отдел Култура в община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев