Община Сливен

Прокуратурата нищи кражба на бебе в частна болница в Сливен

------------------------------------
07.06.2016 / 09:15

Районна прокуратура Сливен е образувала досъдебно производство за кражба на бебе по време на раждане. Делото е образувано по чл. 159 буква а, ал. 3. Формално то е за трафик на хора. Когато обаче се касае за бременна жена, наказанията са от 3 до 15 години затвор и глоба от 20 до 50 хиляди лева, довериха запознати.

 

Делото е образувано след назначена от прокуратурата проверка по жалба на жена от Сливен. През цялата бременност майката и бащата били уверявани, че бебетата са близначета момче и момиче. След раждането обаче станало ясно, че бебето е само едно. Самото раждане е станало в частна сливенска болница на 15 януари. Самият факт, че прокуратурата е решила да образува дело е многозначителен, твърдят юристи. Нещо повече, специално за случая е назначен следовател, а не дознател, който ще води непосредственото разследване на евентуалното престъпление, пише "Стандарт".

Майката се казва Радосвета. Очаква се в най-скоро време да бъдат назначени нови медицински експертизи за изясняване на обстоятелствата.

 

При нас няма подобен случай! - заяви за "Седмица" директорът на МБАЛ д-р Васислав Петров.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев