Община Сливен

АБВ излизат на президентски избори поне с две сериозни кандидатури, обяви в Сливен Иван Славов

-------------------------------
06.06.2016 / 15:33

Днес на пресконференция народният представител от АБВ от Сливенски избирателен район Иван Славов съобщи, че партията разполага с поне две сериозни кандидатури за предстоящите президентски избори и това са на Георги Първанов и Ивайло Калфин до настоящия момент. Той уточни, че от АБВ са готови за конструктивен диалог без оглед позицията на партньорите- ляво, дясно, център. Единствените критерии са интересите на гражданите, както и националният.

Общинската и областната организации са провели отчетно-изборни форуми, вследствие на което са избрани нови ръководства, стана ясно от думите на Иван Славов. Сливенски регион е бил представен от 16 делегати на конгреса на АБВ.

На конгреса партията е взела решението за оттегляне на участието си в коалиционния формат в подкрепа с участието си на вицепремиер и министър. Оценката според Славов за изминалите година и шест месеца е положителна предимно, защото представителството на АБВ се е намирало в изключително сложен сектор в политиката. Независимо от напускането на коалицията Славов уточни, че не трябва АБВ да се разглежда като парламентарна опозиция, а по- скоро като конструктивен партньор в посоки, които засягат българския интерес.

„Радваме се, че местната власт се развива. Очакванията са за по- ефективно местно управление. Приоритет да бъде завършването на пречиствателна станция за питейни води. По този проблем твърдя, че предпоставки за решението му има.“, каза още Славов.

 

В днешната пресконференция участие взеха още председателят на общинската организация на партията Георги Атанасов и кметът на град Кермен- Живко Жечев.

Г-н Жечев коментира проблемите на града след продължителния 20 годишен застой. Основно те са свързани с инфраструктурата. Той подчерта, че е доволен от диалога с Община Сливен. Като пример за това припомни отварянето на Бюро по труда в Кермен, но допълни, че има какво още да се желае. Кметът отправи апел към народните представители от Сливенски избирателен район и към община Сливен за съдействие изграждането на връзки към Магистрала „Тракия“ и спиране на влаковете. "Наблюдател"

 

Александра Иванова

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев