Община Сливен

Отделението по неонатология получи дарение от благотворителен търг на Дарик радио и „Нашите недоносени деца“

-------------------------------
06.06.2016 / 15:00

Дарение за Отделението по неонотология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен направиха Дарик радио и фондация „Нашите недоносени деца". Средствата са събрани на благотворителен търг. Отделението получи апарат за измерване на нивата на билирубина.

„Изключително съм доволна, щастлива и удовлетворена от дарението. Този апарат отдавна го желаехме, но сега благодарение на Дарик радио и Фондация „Нашите недоносени деца той вече е факт”, сподели началникът на отделението д-р Таня Праматарова. Нерядко при изразена жълтеница, особено при преждевременно новородени, е необходимо ежедневно изследване на този показател. Апаратът спестява убожданията и болката, може да се приложи многократно, без вреда. Резултатът се отчита веднага на дисплея“, обясни д- р Праматарова и добави, че : „често след изписване от отделението преглеждаме деца с протрахирана жълтеница. Много би се улеснила преценката на лекаря за степента на жълтеницата и лечението, което е необходимо да приложи”.

532 са новородените бебета в сливенската болница от началото на годината до сега. През 2015 година новородените са 1475, от тях недоносените са 15.8%. Благотворителният търг на Дарик се проведе на 10 декември за шеста поредна година. Той се организира от предаването "Ники Кънчев шоу" заедно със сутрешния блок "Дарик Кафе", спортно шоу "Гонг" и сайтът www.gong,bg. Средствата, събрани от благотворителния търг на Дарик, бяха връчени на 11 февруари. Рекордната сума от 45 000 лева за шеста поредна година ще подкрепи две организации - „ Аутизъм днес" и „Нашите недоносени деца". Те си поделиха средствата.

Още снимки от новината

-------------------------------
-------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев