Община Сливен

Румяна Бъчварова: Можем да сменим слабите полицейски началници… ОД на МВР-Сливен често бе хвалена от министерството

------------------------------------
06.06.2016 / 09:18

Няма проблем началниците на областни дирекции на МВР със слаби резултати да бъдат сменени. Това каза пред БНР вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като по-рано през седмицата премиерът Бойко Борисов препоръча кадрови рокади на високо ниво там, където борбата с престъпността куца.

„Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции - в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът - ще видим защо тези резултати са слаби там", каза Бъчварова.

По думите й в МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и „това, че има слаби показатели в тези дирекции трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка".

Според вицепремиера, реформата във ведомството й би спестила минимум 65 млн. лв. годишно, които да отидат за ефективна полицейска работа. „Финансово МВР генерира непрекъснато дефицити, а нашата амбиция е тези дефицити да започнат да намаляват през годините чрез по-добра вътрешна организация", каза още Бъчварова.

Промените, свързани с обезщетенията при пенсиониране, ще влязат в сила след повече от 10 години, но целта в момента е да е ясно за всеки, влизащ в системата, каква перспектива има.

 

Б.Р.: Неведнаж директно от вътрешното министерство е давана отлична оценка за дейността на сливенската полиция на базата на система за комплексна оценка на работата на дирекциите, за която говори Румяна Бъчварова. Каква ще е тя подир дадения от премиера едномесечен срок, ще стане ясно наскоро.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев