Община Сливен

Борисов посочи кои полицейски шефове могат да бъдат уволнени

Бойко Борисов
03.06.2016 / 12:24

Директорите на областните и регионалните полицейски управления, с високо потребление на незаконни цигари имат 1 месец, за да подобрят работата си, категоричен бе премиерът Бойко Борисов по време на работна среща между тютюневите компании и органите на реда, ангажирани с борбата с незаконната търговия с тютюневи изделия, предаде „Фокус“.

 

„От графиката аз виждам кои директори можеш да смениш“, обърна се премиерът към главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ след представянето на проучването за нивата на употребата на незаконни цигари в различните региони на страната за последното четиримесечие на 2015 година, „И виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка, тук са с червено на моето листче. А още повече им казах, че ще ги сменим. Като погледнеш, ето ги тези директори са готови“.

 

„Това означава, че те нямат присъствие на пазара или недостатъчно, колкото другите им колеги. Дай им един месец срок да видиш как ще се справят, защото това означава там повече и фалшив алкохол и захарни изделия и меса – фалшиви или контрабандно внесени“, допълни той.

 

"Четирима областни директори и над 10 началници на райони имат двумесечен срок да подобрят противодействието на незаконната търговия с акцизни стоки на тяхната територия", каза главният комисар Христо Терзийски, "Ние знаехме за резултатите, които се изнесоха от това изследване, а и ежемесечно следим нивата на операциите и на иззетите количества и на истина има областни директори, където може би ще трябва да се предприемат по-радикални мерки“.

 

От проучването стана ясно, че в областите Хасково, Пазарджик, Сливен, Пловдив, както и в някои региони като Свиленград например нивата на потребление на незаконни цигари са значително по-големи от тези в останалите и средните за страната.

"Труд"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев