Община Сливен

Училището към сливенския женски затвор навърши 45 години

---
03.06.2016 / 11:09

45 години от своето създаване отбеляза СОУ „Аргира Жечкова” към Затвора в Сливен. Кметът на общината Стефан Радев присъства на откриването на празника и поздрави директора на училището Марияна Райчева. Кметът изрази уважението си към екипа от преподаватели за усилията, които полагат в своята работа и за помощта, която оказват на лишените от свобода жени.

 

„Благодарение на училището жените получават образование и професионална компетенция, необходими за живота им на свобода”, каза Стефан Радев.

 

Служителите на Затвора подариха на училището чешма, която са изградили със собствени средства.

 

На тържеството присъстваха още зам.-областният управител на Сливен Веска Вълчева, представител на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, директорът на сливенския затвор Йордан Данев, директорите на затворите в Бургас и Варна, представители на сродни училища и др.

 

Гостите посетиха обновените учебни стаи, учебната работилница, библиотеката, компютърните кабинети и създадения извън училището еко- кът. Беше открита изложба на Регионалния исторически музей със снимки от стария Сливен. В киносалона на Затвора беше представен празничен спектакъл „Приказен свят” по разкази на Чудомир и Елин Пелин.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев