Община Сливен

Дарители от Сливен с грамоти и статуетки за благотворителни инициативи

-------------------------------------
01.06.2016 / 15:44

На 31 май 2016 г. Управителният съвет на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” отличи със статуетки „Благодетел на годината 2015-2016” и грамоти дарители, участвали в благотворителни инициативи на Фонда. 12 дарители получиха признание за участието си в обществено-полезни дейности за развитието на Сливен, както и за направените от тях безвъзмездни материални и финансови дарения в полза на каузи и проекти, изпълнявани от Фонда. Това са Радка Дражева – юрист, Мартин Стефанов – фирма „Булгейт”, Тодорка Енева – фирма „Дорис”, Люси Киркорова – козметичен салон „Онина”, Татяна Гюмишева – салон за красота „Дева”, Силвия Георгиева – салон за красота „Рени Стил”, Калоян Ганев – фирма „Карио”, Надя Вълчева – нотариус, Стайко Стайков – фирма „Ставен” ООД, Минчо Афузов – винарска изба „Афузов”, Юлия Семкова – адвокат и Мария Павлова – общественик.

 

Управителният съвет на Фонда направи отчет за приключилата дарителска кампания в подкрепа на Дома за медико-социални грижи в кв. „Ново село”. В двумесечната акция се включиха над 200 дарители, а със събраните над 7100 лева бяха купени пет рехабилитационни уреда за нуждите на децата в Дома.

 

Обществен дарителски фонд Сливен, като организация в обществена полза, има основна функция да набира средства от местни дарители /частни лица и фирми/ и да ги преразпределя като стипендии и грантове към изявени таланти, нуждаещи се граждани, както и към малки проекти на граждански организации и неформални групи на местно ниво, като по този начин създава условия за насърчаване на благотворителността и дарителството. От създаването си до момента Фонда събира средства чрез различни инициативи и е изпълнила на 20 малки проекта в обществена полза. Той поддържа първата по рода си в региона интернет дарителска платформа Общността.сом.

 

Дейността на Фонда се осъществява с помощта на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Развитие на обществените фондации в България", и с финансовата подкрепа на Фондация Чарлз Стюарт Мот. "Сливен нюз"

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев