Община Сливен

Плашат полицията с взривно устройство

ОД на МВР-Сливен
06.04.2010 / 12:55

В 19.11. ч. на 04.04.2010 г. в ОДМВР - Сливен на тел.112 е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на дирекцията. При извършената проверка не е установено наличие на взривно устройство, а след проведени оперативни и издирвателни действия от служителите на ОДМВР - Сливен е установен извършителя на престъплението - криминално проявения Н.Ф. на 53 г. от гр.Сливен. Открит и иззет е мобилния телефонен апарат, от който е осъществено обаждането, а извършителят е задържан за 24 часа в РУМВР - Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Между 28.03.2010 г.и 01.04.2010 г. НИ е извършил кражба на около 1000 м. телефонен кабел, собственост на “Виваком” АД на стойност около 15 000 лв., положен в местността “Кантона” край с.Боров дол, Община Твърдица. При проведените издирвателни действия от служители на РУМВР - Твърдица са установени и задържани извършителите на престъплението - криминално проявените В.С. на 26 г. от с.Боров дол и Е.М. на 53 г. от с.Младово. Част от кабела - предмет на престъплението е иззет и върнат на собственика. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 09.00 ч. на 05.04.2010 г. НИ е разбил стена на сграда на неохраняем ж.п.кантон, намиращ се в района на ж.п.гара Нова Загора и извършил кражба на метални ж.п.материали, инструменти и др. вещи, собственост на Национална кампания “Железопътна инфраструктура” - гр.София. При извършените издирвателни мероприятия от служители на РУМВР - Нова Загора са установени и задържани извършителите на престъплението - 18-годишният А.М. и 19-годишният И.С., и двамата от гр.Нова Загора. Част от вещите - предмет на кражбата са иззети и върнати на собственика. Образувано е досъдебно производство.

 

 

Около 18.30 ч. на 03.04.2010 г. в РУМВР - Нова Загора е получен сигнал за възникнал скандал по време на футболна среща между отборите на ФК “Загорец” и ФК “Стамболово 2007” - гр.Стамболово, при който 24-годишният Г.Х. от гр.Нова Загора / резервен вратар на ФК “Загорец”/, без основание е навлязъл на терена и е ударил с юмрук в лицето И.Т. на 26 г. от гр.Хасково /централен защитник на ФК “Стамболов - 2007”/. Вследствие на удара пострадалия е паднал на земята и е получил лицево-челюстна травма, след което е откаран за лечение в МБАЛ - Нова Загора без опасност за живот. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 21.30 ч. на 03.04.2010 г. на гл.път I-6 /в района на разклона за с.Бинкос, Община Сливен/ водачът на л.а. с неизвестна марка и рег.номер, извършвайки маневра “изпреварване” блъска теглен от л.а. “ВАЗ” със старозагорска регистрация, управляван от 42-годишният Г.М. от с.Дъбово, Община Стара Загора л.а. “Москвич” без рег.номера, управляван от 34-годишният И.М. от с.Дъбово, Община Стара Загора. Вследствие на удара, двамата шофьори губят контрол над управлението на автомобилите и водача на ВАЗ-а навлиза в насрещната лента за движение, като се блъска в насрещно движещ се л.а. “Мерцедес” със старозагорска регистрация, управляван от 53-годишният И.Г. от гр.Казанлък. След катастрофата неизвестния автомобил, предизвикал сблъсъка, напуска местопроизшествието в неизвестна посока. При катастрофата са пострадали возещият се на предната дясна седалка във ВАЗ-а С.А. на 25 г. от с.Дъбово, Община Стара Загора, който е получил множество фрактури, коремна травма и е откаран за лечение в МБАЛ - Сливен с опасност за живота и водачът на ВАЗ-а, който е получил травми по тялото и е откаран за лечение в МБАЛ - Сливен без опасност за живота. Пострадал е и пътуващият на предната дясна седалка в “Мерцедес”-а В.Б. на 55 г. от гр.Казанлък, който е получил фрактура на дясното рамо и е откаран за лечение в МБАЛ - Сливен без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 14.30 ч. на 04.04.2010 г. в с.Пъдарево, Община Котел е възникнало ПТП, при което водачът на л.а. “Фолксваген Голф” с бургаска регистрация - 35-годишният Ч.А. от гр.Бургас, движейки се с несъобразена скорост е блъснал преминаващо на пешеходна пътека 10-годишно момче от селото, управляващо велосипед. Вследствие на катастрофата детето е получило фрактура на челюстта и е откарано за лечение в МБАЛ - Ямбол без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 

Около 14.45 ч. на 04.04.2010 г. в с.Малко село, Община Котел е възникнал пожар в стопанска постройка - частна собственост, вследствие на който са унищожени 30 кв.м. покривна конструкция и 15 бали фураж. Спасена е съседна стопанска постройка. Няма пострадали при произшествието. Съобщението за пожара е получено в 15.00 ч., а той е ликвидиран в 16.40 ч. Причина - детска игра с огън от сина на имота.

 

Около 05.10 . на 04.04.2010 г. е възникнал пожар в цех за производство на полимеро-бетонни капаци за шахти, намиращ се на ул.”Асеновско дефиле” в гр.Сливен /бивш първи тъкачен цех на ВТК “Г.Димитров”/. Вследствие на пожара са унищожени около 100 кв.м. покривна конструкция. Няма пострадали при произшествието. Съобщението за пожара е получено в 05.20 ч., а той е ликвидиран в 06.00 ч. Вероятна причина за пожара - умисъл /кражба на ел.проводник, като при рязането на проводника с напрежение 380 V се е образувала ел.дъга, която е запалила покрива на цеха/

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев