Община Сливен

Соня Келеведжиева осъди Николай Сосеров

Соня Келеведжиева
06.04.2010 / 12:01

На свое заседание от 31 март Сливенския районен съд осъди гл. редактор и собственик на „Сливен днес и утре” Николай Сосеров за обида и опозоряване.

Делото бе заведено от общинският съветник Соня Келеведжиева заради публикация във въпросния вестник под надслов „Сливенски бесепари продължават да лъжат за закриване на училищата”, от 10 септември м.г.

Соня Келеведжиева бе един от най-ревностните защитници на закритите училища в кв. „Клуцохор”. Според автора на статията Владо Николов (псевдоним на Сосеров), Келеведжиева облъчвала обществото с невярна информация, лъжела на поразия, злоупотребявала с фактите и т.н. В пороя от обиди черешка на „тортата” бе един изключително арогантен израз, който ще спестим на читателите.

Претендираният иск срещу Н. Сосеров бе за 100 хил. лева. На делото се явил като свидетел и бившият работодател на Сосеров – Добрин Добрев, който потвърдил чий е псевдонимът Владо Николов. С него Сосеров се подписвал и като журналист в „Сливенски новини”.

Делото на Сосеров бе по чл. 146, 147,148 и др. от НК. Осъден е да заплати на ищцата 5 хиляди лева, като с глобите и други, сумата нараснала почти двойно, според slivenplus.blog.bg. Пак според същия сайт, по време на делото Сосеров се изкарал жертва на комунистите. И съдията по делото Ани Димитрова, и адвокатката на Келеведжиева – Цвета Бъчварова, били комунисти – фриволничи сайтът. Вместо Великден двете били… купонясвали в чест на осъждането на Сосеров, като делото било решено на семейно-приятелска сбирка.

Това е второ дело срещу Сосеров през последните две години. Другото бе подир жалба на бившия зам.-кмет Зорница Александрова. В публикация Сосеров оспори правото й да… държи слово на националния празник пред паметника на Хаджи Димитър. Мотивите му бяха „забележителни”: Александрова била от турско-албански произход (тя е българка по рождение). Тогава Сосеров се отърва с административно наказание – 500лв. глоба. Настоящата присъда може да обжалва в 15-дневен срок.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев