Община Сливен

От ГЕРБ призовават Русев и Андреев да напуснат

Общински съвет
02.04.2010 / 09:23

В декларция, разспространена до медиите от групата общински съветници на партия ГЕРБ в Сливен, няма и дума за произвола и незаконните действия на кмета Лечков. В нея се казва:

 

ние, общинските съветници от партия ГЕРБ изразяваме сериозното си безпокойство от последователните действия за нагнетяване напрежение в Сливен, организирани от общинския съветник Радостин Русев. Обръщаме се към гражданите и обществеността, заявявайки сериозното си безпокойство от случващото се през последните дни в нашия град и позицията си.

Свидетели сме на безпардонно пренебрежение към институциите от страна на няколко общински съветници, които са изключени или напуснали партиите, от които са били избрани като такива. Открито се противопоставяме на идеята цялата община Сливен и нейните жители да се превръщат в заложник на финансовия интерес на един бизнесмен, и към момента общински съветник.

Общинските съветници от партия ГЕРБ в Сливен заявяваме, че категорично се разграничаваме от действията на Радостин Русев и Андрея Андреев - общински съветници, избрани с листата на ПП ГЕРБ от гражданската й квота. Техните действия в последния месец представляват тяхна лична позиция в защита на финансов интерес на съветника Радостин Русев и по никакъв начин не представляват позиция на ПП ГЕРБ. С всички свои действия те създават допълнително напрежение сред обществеността в нашия град по повод изпълнението на проекта по водния цикъл на града. Това не улеснява работата по този проект, а само води до забавяне на изпълнението на проекта и нерешаване на възникналите проблеми. По повод на тези действия ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ и членове на ПП ГЕРБ, призоваваме Радостин Русев и Андрея Андреев да напуснат групата общински съветници от ПП ГЕРБ и общинския съвет, за да не подменят вота на гражданите.

В интерес на обществото е проекта по водния цикъл на града да бъде завършен успешно, и всички ние да имаме по-добри и качествени условия на живот. Поради мащабността на проекта осъзнаваме неизбежно причинените неудобства на гражданите, които ще съпътстват всички ни в срока по изпълнението на този проект. Създаването на конфликти от Радостин Русев и негови поддръжници по финансови и може би политически подбуди само би предизвикало забавяне на изпълнението, а дори и провалянето му. Това не бива да се допуска, защото не е в интерес на никой от нашия град. И ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, категорично се противопоставяме на тези действия и поведение.

В навечерието на най-светлите християнски празници нека разумът, доброто и дългът към обществото, който всеки от нас носи с раждането си, ни мотивира да бъдем честни към себе си, обществото и държавата, да мислим и живеем позитивно.

Употребата на човешки съдби в лична полза няма да донесе мир в душата на никого.

Призоваваме за мислене и действия в обществена полза и интерес, за да не се превръщат гражданите на нашия град в заложници на финансово-политически конфликти.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев