Община Сливен

Тотална атака на Лечков срещу „Хидросистеми” и „Булгейт”

Йордан Лечков
01.04.2010 / 11:09

На 5 март т.г. Йордан Лечков е подал сигнал до Главния прокурор, министъра на вътрешните работи, на околната среда и водите, и шефовете на НАП –София, ТД-НАП-Бургас, Окръжна прокуратура, Областна дирекция на МВР и ОЛАФ.

В сигнала става дума за констатирани нарушения и незаконни действия, включително финансови и данъчни, и съмнения за нередности и измами при изпълнение на Проект КФ /Регламент 1164/94 ИСПА Мярка 2005/BG/16/Р/РЕ/001 „Интегриран проект за водния сектор на гр. Сливен” и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013” и други проекти, реализирани от ДЗЗД „Хидросистеми” и „Булгейт” ЕООД.

С писмо от 26 март т.г. на Върховна касационна прокуратура, кметът е уведомен, че е разпоредено на Окръжна прокуратура – Сливен да образува досъдебно производство за изложеното в сигнала.

Контролът върху хода на производството се осъществява от отдел „Противодействие на престъпността против финансовата система на Европейския съюз” при Върховна касационна прокуратура и за резултатите от проверката ще бъдат уведомени и тя, и Лечков.

Изложеното в сигнала на Лечков не отговаря на истината, това са пълни глупости – контрираха от „Хидросистеми”. – Ние също сме отправили редица жалби до отговорните институции и истината ще блесне в най-скоро време – убедени са те.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев