Община Сливен

Подписка срещу Лечков и Танева, очакват се шествия и митинги

Радостин Русев
31.03.2010 / 14:41

Подписка с искане оставките на кмета на Сливен Йордан Лечков и народната представителка Десислава Танева стартира от 7 април в четирите града на областта, както и в селата. Това съобщи на пресконференция днес общинската съветничка Елена Попова. Уведомление за поставяне на маси за подписката е било изпратено до кмета на Сливен, както и до кметовете на Котел, Нова Загора, Твърдица и Кермен. Масите ще бъдат разположени до Стария бряст, до НТС, магазините Била и Кауфланд, на спирки в кварталите „Дружба” , „Сини камъни” и др.

Според Попова инициативата има за цел да се проучи общественото мнение и настроенията сред хората. По думите й подписката трябва да има чисто морален ефект. В правно отношение няма как да се изиска отстраняването им, ако те сами не подадат оставките си.

Подписката ще продължи до 14 април. Организаторите обещаха след това редица митинги и протестни шествия, като първото от тях ще се състои на 19 април от 17,30 часа пред сградата на НТС.

14 общински съветници са се подписали под предложение с искане оставката на председателката на общинския съвет Мария Григорова, стана ясно още. Предложението е било входирано и според закона в срок от 15 дни е нужно свикване на общинска сесия. За отстраняването на Григорова са нужни 21 гласа. Причината за искане на оставката на сегашната председателка е, че тя открито работи в интерес на кмета и участва в редица сдружения и фирми, които де факто са негови.

 

250 души ще посрещнат празника на труда 1 май като безработни. Това съобщи общинският съветник Радостин Русев. Става дума за служителите на фирмите "Хидросистеми" и "Булгейт". Уведомление за увoлнението им е било подадено до Бюрото по труда, дирекция Социални грижи и синдикатите. Към тях може да се присъединят и работниците от фирмата по озеленяване "Екобулагро", каза още Русев. Причината за това е, че фирмите не са получили дължимите им суми от страна на общината. Той допълни, че бригадирите на фирмите са изявили желание да работят шест месеца без заплати в знак на уважение към него.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев