Община Сливен

Чужденци се гаврят с наши фирми, държавата дреме

Ново село
31.03.2010 / 09:50

Сливенски бизнесмени са възмутени от продължаващото бездействие на държавната власт във връзка с полигона „Ново село”.

Както е известно, 21 фирми подизпълнители на бургаската „Доломит” излязоха с декларация – призив към държавните институции да се намесят в решаването на възникналия конфликт между главния изпълнител по изграждането на база в полигона „Ново село”, немската фирма „Билгфенгер Бергер” и главния подизпълнител „Доломит” – Бургас. Немците дължат на „Доломит” над 6 милиона лева за извършени строителни дейности. 21 фирми от Сливен, Нова Загора и другаде не са си получили парите и изграждането на базата е стопирано.

Министерството на отбраната и правителството като цяло трябва незабавно да се намесят – настояват ощетените фирми. Има си и българско, и европейско законодателство, което да принуди държащите се пренебрежително и високомерно немски бизнесмени да седнат и да се договорят с „Доломит”. Къде е прокуратурата?. В коя европейска страна е възможно подобно нещо? Докога ще позволяваме да ни унижават? - питат още бизнесмените.

Както е известно, ако проблемите не се решат, въпросните 21 фирми заплашват с гражданско неподчинение, окупация на транспортен възел „Петолъчката” и с други действия.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев