Община Сливен

Наградата „Цветен камертон” замина за Варна

Цветен камертон
30.03.2010 / 07:00

16-годишната Славина Калканджиева от Варна е носител на голямата награда „Цветен камертон” от седмото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”.

Славина се състезава в трета възрастова група и успя да се справи с конкуренцията на по-големите с прекрасно изпълнение на песента „Устрем” на Найден Андреев и Петя Йорданова.

Близо 100 деца от цяла България се включиха във фестивала тази година. „Въпреки трудностите заради кризата, ние решихме фестивал да има, тъй като нулева година би била една огромна крачка назад” – каза на кръглата маса с музикалните педагози Георги Иванов – заместник-председател на организационния комитет.

Като много успешно определиха седмото издание на „Цветен камертон” и представителите на журито, което бе председателствано от Панайот Панайотов, подпомаган от Хайгашод Агасян, Валентин Пензов, музикантите от Сливен Иван Костов, Иван Кавръков и Здравка Танева.

Доволни от участието си и от организацията на фестивала останаха и гостите от Сърбия и от Черна Гора. В Сливен пристигнаха четирима млади изпълнители – Ирена Рарезанович, Тамара Спасоевич и Александра Митрович от град Пожега /Сърбия/ и Нина Шевалевич от гр. Тиват, Черна гора.

Първото международно участие дава надежди Националният фестивал скоро да прерасне в Балкански, Европейски или международен.

Фестивалът „Цветен камертон” е само за индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи: І гр. - от 5 до 8 години; ІІ гр. - от 9 до 12 години; ІІІ гр. - от 13 до 15 години и ІV гр. – от 16 до 20 години.

В първа възрастова група на първо място се класира Мариам Маврова от Велинград; във втора – Борис Байчев от Генерал Тошево и Антоана Димитрова от Шумен; в трета възрастова група журито изведе на предни места Ивана Андонова от София и Даяна Узунова от Шумен. В при големите – в четвърта възрастова група, конкуренцията бе най-голяма като първото място е за Станоела Ингелизова от Сливен. Наградата на Община Сливен бе присъдена на Мариета Сиракова от Сливен.

Организатори на „Цветен камертон” са община Сливен, Детски комплекс Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм”, Военен клуб – Сливен и Сдружение „Цветен камертон”.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев