Община Сливен

Лечков ще гони Радото от водния цикъл

Митинг
29.03.2010 / 15:33

„Стъпка по стъпка вървим към установяване на нарушенията, за да прекратим договора с фирмата – изпълнител”.

Това каза кметът на Сливен Йордан Лечков по повод продължаващия вече седмици наред конфликт с изпълнителят на водния проект фирма „Хидросистеми”. „Ако ме питате, още през октомври трябваше да прекратим договора. Бяхме готови на компромиси, да си позатворим малко очите за някои неща, но изпълнението е некачествено.” Лечков бе категоричен, че при всички положения ще се стигне до съд.

Той заяви още, че до края на седмицата ще бъдат ясни резултатите от пробите на инертните материали. Те се изследвали в специализирана лаборатория. Според Лечков именно добивът на инертни материали от нелицензирани за това места било едно от установените нарушения, допуснати от „Хидросистеми”. „Затова в града има прах, защото изкопите се засипват некачествено”, обясни той.

Кметът потвърди, че представители на Европейската банка за развитие са посетили Сливен и били загрижени, защото ставало въпрос за измама в немалък размер. „Като възложител имаме съмнение за измама”,обобщи той.

Лечков коментира поведението на общинските съветници на последната общинска сесия:”Ето, че се показа ниското ниво – неориентирани хора , не знаят за какво гласуват. Не виждам смисъл да се вкарват предложения от администрацията. Не виждам смисъл да се нервим.”

Въпреки тази закана, той потвърди, че предстои да се гледа предложение за теглене на общински заем.

Като алтернатива на сегашната ситуация с водния проект, кметът представи обединяването на двата проекта - за подмяната на водопреносната мрежа и канализацията и проекта за изграждане на пречиствателна станция. „Ще пренасочим пари в пречиствателната станция за питейни води, каза Лечков. Това ще стане след разговори с премиера.”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев