Община Сливен

И ВМРО в Нова Загора напусна Каракачанов

Красимир Каракачанов
27.03.2010 / 09:51

Ние, членовете на ВМРО – БНД гр. Нова Загора не желаем да бъдем използвани за товарни магарета по време на избори се казва в декларация на местната ВМРО.

Не желаем да бъдем продавани и захвърляни, мнението ни да не бъде зачитано и искането ни за извънреден конгрес да бъде хвърлено в коша с пренебрежение и арогантност. Затова напускаме ВМРО – БНД на Красимир Каракачанов.

Водени от чувството си за свобода, национализъм и вяра в нуждата от истински родолюбива организация в името на един възходящ път на България, на общо събрание решихме да влезем в партията ВМРО -НИЕ с председател зам - кмета на Пловдив Петко Атанасов. Вярваме, че всички честни членове на ВМРО ще помогнат да изправим на крака свещената организация – се казва още в декларацията, подписана от председателя Драган Драганов.

 

Каракачанов – спонсор на Яне

 

Лъсна дълго пазената тайна – Красимир Каракачанов е основен спонсор на РЗС за Парламентарните избори

С публикуването на официалния отчет на Сметната палата за изборите за 41-то Народно събрание, най-сетне стана явно, че Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО-БНД се явява основен спонсор на кампанията на РЗС за изборите.

289 520 хиляди лева е похарчил Красимир Каракачанов в полза на партията на Яне Янев, в отчаяния си опит да си осигури политическо бъдеще чрез РЗС.

Изразходваните от ВМРО-БНД средства са за „участието й в предизборната кампания в подкрепа на ПП РЗС, съгласно сключено Споразумение” – се казва още в отчета на Сметната палата.

Наред с финансовите ангажименти, към сключеното Споразумение има и анекс, чрез който Каракачанов напълно и безусловно поставя собствената си партия в услуга на РЗС.

„ВМРО се ангажира да мобилизира всички свои членове и симпатизанти, които да подкрепят кандидатите на РЗС, а също така ще предостави на разположение на водачите на листи от РЗС своя партиен апарат по места, с оглед активното им участие за организационни цели”- се казва в анекса към Споразумението.

„ВМРО се ангажира в рамките на Националната политическа кампания за парламентарни избори незабавно да парира всеки опит за очерняне на РЗС от страна на други организации, афиширащи се като националистически” – е другият ангажимент, който Каракачанов поема.

В Споразумението на ВМРО-БНД се забранява да води собствена кампания и да афишира марката си без решение на Политическия съвет на РЗС.

В заключение Споразумението указва, че бъдещите представители на ВМРО, ако бъдат избрани за народни представители, ще членуват в парламентарната група на РЗС и ще бъдат лоялни към провежданата й политика.

Тъй като Красимир Каракачанов лично осуети опита на ВМРО-БНД да получи регистрация в ЦИК за самостоятелно участие, Сметната палата констатира, че е „налице косвено финансиране от нерегистрираните от ЦИК политически партии, което нарушава принципа на публичност и прозрачност при провеждане на предизборните кампании на политическите партии”.

Така изнесените факти напълно опровергават твърденията на Красимир Каракачанов, че той е бил срещу коалицията с РЗС и разкриват тайните му договорки и ангажименти, направени без знанието на Националния политически съвет на ВМРО-БНД.

 

http://www.bulnao.government.bg/index.php?p=2392

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев