Община Сливен

„Цветен камертон” отново в Сливен

"Цветен камертон"
25.03.2010 / 08:42

За седма поредна година Сливен е домакин на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”. По традиция фестивалът се провежда на Цветница и тази година залите на Военния клуб ще съберат талантливите деца на България на 27 и 28 март.

106 са участниците тази година, което нарежда седмото издание на фестивала сред едно от най-масовите. Също тази година за първи път ще има и международно участие – очакват се гости от Сърбия и Черна гора.

Фестивалът е само за индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи: І гр. - от 5 до 8 години; ІІ гр. - от 9 до 12 години; ІІІ гр. - от 13 до 15 години и ІV гр. – от 16 до 20 години. През 2010 г. в І гр. Ще участват 19 деца, във ІІ – 45, в ІІІ – 23 и в ІV възрастова група – 15.

Те представят репертоар от 2 песни, като едната задължително е българска.

Заради големия брой участници за втори път в своята история „Цветен камертон” ще се проведе в две зали пред две журита. Председател на журито по традиция е певецът Панайот Панайотов, помагат му Хайгашот Агасян, музикантите от Сливен Иван Костов и Иван Кавръков, Здравка Танева от Сдружение „Цветен камертон” и за първи път в журирането ще се включи композиторът Валентин Пензов.

Изпълнителите, които ще дойдат в Сливен са от цялата страна - София, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Русе, Лом, Свищов и др.

„Тази година ще проведем фестивала с два пъти повече участници и два пъти по-малко пари. Всички средства са осигурени от Община Сливен” – съобщи заместник-председателят на организационния комитет Георги Иванов.

Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон” отсъжда една голяма награда – статуетка „Цветен камертон” /дело на сливенския скулптор Николай Султанов/, придружена с парична награда. Както и награди във всички възрастови групи в различни категории.

Галаконцертът на участниците тази година ще се състои от 20.00 ч. на 28 март /неделя/ в голямата зала на Военен клуб – Сливен.

Организатори на „Цветен камертон” са община Сливен, Детски комплекс Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм”, Военен клуб – Сливен и Сдружение „Цветен камертон”.

Фестивалът има за цел да утвърждава у младите хора вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен. Да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност за по-голяма изява и реализация в областта на популярната музика.

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев