Община Сливен

Среден пръст на полицаи – резилът е и за всички сливналии!

Среден пръст
24.03.2010 / 10:19

Снощи и тази сутрин чрез медиите имиджът на Сливен заблестя с почти небесен ореол заради сладка раздумка на кмета ни с полицаи в София.

„Хвърля документите, затваря вратата и показва среден пръст на колегите, след което потегля с автомобила си. Има свидетели на неприличните жестове и на хвърлянето на документите” -съобщи пред Дарик радио шефът на СДВР комисар Валери Йорданов.

„Възможно е показаният пръст да не е неприличен жест, а поздрав към полицаите!” – разсмя ни тази сутрин млад сливенски таксиджия. Той припомни показания среден пръст от Куйович на наши журналисти. Адвокатът му пледирал, че това било поздрав.

Биха ли могли и защо да лъжат въпросните полицаи? Вероятно са и футболни фенове на звездата и са крещяли с пълно гърло като нас след онзи гол срещу Германия през незабравимото лято на 1994г. Възможно е инцидентът да е бил записан и с камери.

Ние, сливналии наричани отвреме навреме…. г..зове, олигофрени и какво ли още не, напълно им съчувстваме на потърпевшите. Както и на Нона кокона, на цапардосания с глава треньор на „Загорец”, бивш колега на Лечков от ‘Сливен” Гурков и други, удостоени с блестящия словесен инструментариум на сливенския кмет. Вероятно тези словесни умения се дължат и на донесената му на крака на стадиона диплома от доцент или професор от висше физкултурно учебно заведение след кой знае как положени изпити.

Днес сливенския кмет е в устата на всички. А читателите ни навярно си спомнят, че градоначалникът често изявява амбиции да управлява… полицията. Тоест, полицаите да бъдат командвани от кмета. Видя се още през 2003г. как смята да ги управлява – обиждайки и блъскайки служителите на реда, опитващи се да въдворят ред в дискотеката му.

Срамният инцидент с кмета става ден-два преди сесията на местния парламент. Подхванатата подписка срещу него и набъбващото недоволство сред общинските съветници расте и утре може да се стигне до открито бламиране на градоначалника. Вчерашният инцидент вероятно ще доведе до по-мотивирана съпротива срещу произвола, самоуправството и арогантността, които властват в управлението на Сливен.

Но дали пак няма да чуем познатото: „Не ми дреме…”, „Не ми пука…” и т.н.?

 

„Седмица”

 

Б.Р. Коментирайте във форума на „Седмица” всичко по-интересни материали. Най-добрите ваши становища ще публикуваме отделно.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев