Община Сливен

На Лечков не му е първица да обижда полицаи

Йордан Лечков
24.03.2010 / 10:16

Ако Лечков действително се е държал арогантно с полицаите вчера, то няма да му е първица. В средата на м. юли 2003г. той бе задържан заради непристойно поведение към служители на реда.

По онова време набъбна голямо недоволство в живущите около к-с „Империа” заради високите децибели от дискотеката на хотела. Със седмици хората занимаваха местната власт и полицейските органи с неконтролируемия трясък, който идваше оттам. За това допринесе и колебливата намеса на кмета Иван Славов, който търсеше някакъв компромис, но той така и не бе намерен. Наложи се да се намеси полицията в акция за неспазване на обществения ред.

Според тогавашния шеф на РПУ в Сливен Станимир Колев, по време на акцията тонколоните на дискотека „Империа” били изкарани на открито и шумът бил неописуем. Йордан Лечков и неговият гард Коста Добрев посрещнали полицаите по мутренски, разиграва се непристойна сцена с обидни думи, блъскане и т.н. Според някои писания, била е скъсана заповедта за полицейската проверка. Шумният скандал завършва с няколкочасово задържане в полицията на Лечков и Добрев и образувано бързо производство по чл. 270 от НК, което предвижда до 3 месеца затвор или глоба от 100 до 300 лева. В хода на разследването стана ясно, че дотогава заради същите нарушения на Лечков са били съставени 11 акта. Подир инцидента РДВР официално предложи на кмета да затвори дискотеката.

Скандалът предизвика широк обществен отзвук, но такъв ни е манталитетът – ореолът около футболната звезда не помръкна особено. Напук на всичко, провокиран да покаже мускули и да въздаде възмездие на дръзналите да го накажат, Лечков реши да се кандидатира за кмет. Както в известния филм, така „Империа”-та отвърна на удара, та ни държи влага и до ден днешен.

Лечков се отърва с незначителна глоба, а общественият отзвук не бе осмислен по върховете. Инцидентът не попречи тогавашният главен секретар, сега премиер Бойко Борисов да поритва отвреме навреме футбол с него, а на бенефиса му дойде и президентът Първанов. Дали въобще ще реагират на инцидента от вчера тези му двама фенове?

Наскоро Борисов заяви, че няма да пожали никого от своите, ако погази закона. Вчерашният случай е тест и за него, и за вътрешния министър, и за системата като цяло. Впрочем Цветанов вече се задоволи с постния израз „неприлично поведение”. Но все пак добави, че макар и приятели с Лечков -всички са равни пред закона. Наскоро и Светлана Лечкова била санкционирана.

„Седмица”

 

 

 

Б.Р. Коментирайте във форума на „Седмица” всичко по-интересни материали. Най-добрите ваши становища ще публикуваме отделно.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев