Община Сливен

Скандалният писател Христо Стоянов отново в Сливен

Христо Стоянов
23.03.2010 / 10:43

Цяла седмица в книжарница „Пингвините” в Сливен ще има интересни срещи: гостува скандалният писател Христо Стоянов.

„Аз не съм скандален писател. Скандалното в България е да мислиш”- е най-честият отговор на Христо Стоянов на въпроса защо го наричат скандален писател.

Добил широка известност с трилогията „Скритят живот на една помакиня”, отлъчен от църквата поради романа „Копелето – евангелие от Юда”, разкрил истинското лице на интелигенцията, която, според автора, дори не съществува, в „До Страсбург и назад” и „Глутница за единаци”, сега провокативният писател се появява пред читателите със сборник от разкази и есета ”Разкази по България”. Още не излязла книгата на пазара и вече започна съдебен процес заради есето „Господин полицай, вий сте дришльо”, а адвокат на Стоянов е бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Свидетел пък му е Любен Дилов – син.

„Идват хора, надписвам им книги. Това е нетрадиционен начин за общуване без официозни неща, без почерпки и т.н. – сподели за „Седмица” Стоянов. – Началото на подобен род общуване с читателите било поставено от Уйлям Фокнър в първата половина на миналия век.

Така че, ако искате автограф от Христо Стоянов, отбийте се в „Пингвините”.

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев