Община Сливен

От четири институции проверяваха „Хидросистеми”

Работници
20.03.2010 / 10:42

В продължение на два дни от четири институции проверяваха дружество „Хидросистеми” по сигнали на Лечков.Така скандалътЛечков-Русев ще се решава вече в София.

Проверката е била извършена от 6-7 представители на ДАНС,на Национална дирекция на полицията,Министерството на околната среда и водите и ОЛАФ.Те дойдоха в Сливен след разпратени по всички посоки на властта сигнали от Лечков за извършени нарушения и дори измами в ремонтите по ИСПА и водния цикъл.С това кметът окончателно елиминира възможността за каквито и да било компромиси с фирмите на Русев и Стефанов.

Показателна е бързината,с която реагираха въпросните институции,което говори,че все още Лечков има лобита във върховете на властта.Дали обаче тази проверка няма да се обърне срещу него?-ще стане ясно може би след дни.

Според източник от „Хидросистеми”,служителите на фирмата,както и шефовете Русев и Стефанов са приели спокойно и дори с облекчение появата на проверящите.Представена им е била цялата документация по ремонтите,която ,според същия източник била в пълен порядък.Лъснали триковете на Лечков в набеждаване за фалшификация на документи,какъвто бе случаят с уж издадени фактури за несвършена работа на ул. „Никола Карев” и др.

Проверяващите извършили проверка и на самите обекти.Работници споделиха за „Седмица”,че направените измервания напълно отговаряли на техническата документация и експертите останали доволни.”Изнесеното от кмета е в 90 процента лъжа!”-горещят се те и заплашват с протести и дори гражданско неподчинение,ако ремонтите спрат и останат без хляб и работа.

Дали обаче на същото мнение е и проверяващата комисия,ще стане ясно след дни. Но самата й поява е важна крачка в решаването на заплетения възел в Сливен.

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев