Община Сливен

Съпричастен ли е Бойко към игрите на кмета?

Йордан Лечков
16.03.2010 / 12:00

Новината вчера бе, че единствен от 17-те проекта по ИСПА в страната, който е в ръцете на кмет, е сливенският. Това породи и някои злонамерени коментари, че може би и Бойко Борисов е съпричастен към игрите на Лечков.

Здравомислещите ни читатели обаче едва ли ще се вържат на подобни спекулации. В каквото и да обвиняват премиера, той няма да се върже на подобни игри. Но за какво всъщност става дума?

Вече на своя втора или трета пресконференция, сливенският кмет намеква или открито твърди, че плановете му за сливането на проектите по ИСПА и водния цикъл са съгласувани с Бойко Борисов. Нещо повече, едва ли не и отстраняването на „Хидросистеми” и „Булгейт” от ремонтните дейности е предрешено от премиера.

Допускаме Бойко Борисов да е подведен или да не е наясно със ставащото в града ни, защото едва ли общува с други представители на Сливен, освен с Лечков. Допускаме това приятелство да респектира министри като „Нона кокона”, пардон, Нона Караджова. Допускаме това да пречи в известна степен правителствени чиновници да действат трезво и според законовите разпоредби. Но непрестанното позоваване на премиера отстрана на сливенския кмет заслужава внимание и реакция. Защото с безскрупулните опити за отстраняването от проектите на „Хидросистеми” и с безогледната атака към испано-българския консорциум, назрява скандал с европейски отзвук. Едва ли испанците от надзора, както и немската фирма, която държи 20 на сто от дяловете в „Хидросистеми” ще се примирят с тарикатлъците на кмета. Един негативен отзвук отстрана на съответните ресори в ЕС може да хвърли сериозна сянка върху нарасналия имидж на управляващите и искреното им желание да приведат в законов порядък усвояването на европейските фондове.

А сега е време за една стара и позабравена новина, драги читатели. Бойко Борисов няма нищо общо с дадените правомощия на Лечков относно проектите и усвояването на европейските пари. Това е направено от… предишното правителство. Пак ще напомним, че Лечков заигра с бившата номенклатура, после с националистите (водеше тяхната листа през 2003г.), после изкопчи 3-4 милиона от царистите за концесията си, а си оплете кошницата и с тройната коалиция. Сега май наред е за топла връзка с Първанов…

Така че - да извинява бате Бойко и дано някой му отвори очите за ставащото в Сливен…

„Седмица”

 
 

Copyright © 2008-2018 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия | Статистика | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев